Obiectivul Institutului de Etică și Apologetică constă în promovarea apropierii de Dumnezeu și de semeni printr-o gândire limpede și o viață curată.
Institutul își propune să-i ajute pe credincioși să înțeleagă credința creștină și să fie capabili să o trăiască și s-o explice celorlalți!
Institutul de Etică și Apologetică se întemeiază pe următorul dublu imperativ: să cunoaștem iubirea „lui Hristos . . . ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui
Dumnezeu” (Efeseni 3:19) și să iubim cunoașterea „adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei.” (Coloseni 2:3).
Prin munca de cercetare academică, riguroasă, amplă si aplicată a profesorilor.
Prin instituirea unui număr de cursuri de apologetică accesibile publicului larg.
Prin organizarea de evenimente apologetice.
Prin promovarea unei vieți morale, atât a celor care predau cât și a celor care doresc să se înscrie la cursurile de apologetică.
Prin valorizarea dezvoltării spirituale personale în comunitate.
Da! În anul 2022 va fi organizat un curs de apologetică ce se va desfășura pe durata a 7 luni. Programul va avea loc o dată pe lună într-un final de săptămână la o
dată care va urma a fi comunicată din timp (martie, aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie și noiembrie).
Întregul curs este în sine un argument. Acesta va angrena lecții care vor cuprinde teze și raționamente fundamentale din teoria cunoașterii, logică, istoria filosofiei,
istoria științelor, filosofia religiilor și va expune adevăruri teologice din domeniul literaturii biblice, a cristologiei, a teologiei miracolelor, a eticii și misiologiei. Însă
cursul va conține excursuri cu trimitere la domenii ca inteligența artificială și transumanism, fizica cuantică, genetică și antropologie.
Institutul de Etică și Apologetica este o inițiativă eclesială care își propune să-i ajute într-o formă organizată si un cadru familiar pe credincioșii creștini să-si definească, explice și apere convingerile religioase fundamentale precum învierea lui Hristos, existența lui Dumnezeu, triunitatea Dumnezeirii, credibilitatea Bibliei, existența miracolelor și realitatea mântuirii.
Cadrul programelor educaționale este unul spiritual și etic deoarece suntem convinși că numai o revenire la principiile morale creștine animate de iubirea „supra-abundentă,” adică de iubirea care răspunde cu bine la răul făcut, va asigura supraviețuirea comunităților creștine si a creștinismului în contextul secularist și postumanist contemporan.
Temelia acestei inițiative este Biblia: „Fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândețe și teamă, având un cuget curat. . .” 1 Petru 3:15
Ne dorim sa putem contribui la edificarea spirituală ca celor care ni se vor alătura astfel încât împreună sa ne apropiem de Dumnezeu, să creștem în credință, în cunoașterea lui Dumnezeu și iubirea de El și de semeni.